محیط زیست امانت از گذشتگان است. بیایید بهترش را تحویل آیندگان بدهیم.

اهمیت فضای سبز

طراحی و اجرای فضای سبز به صورت اصولی و بر اساس قوانین فنی مهم ترین و اولین قدم برای رسیدن به یک اجرای فضای سبز زیبا و خاص است. به دلیل افزایش آپارتمان نشینی و گسترش شهرها ابعاد و تعداد محیط زیست طبیعی که افراد بتوانند در آن آرامش خود را باز یابند کاهش یافته است. به همین دلیل طراحی فضای سبز یکی از واجبات برای هر خانه و ویلا است .

طراحی محوطه و فضای سبز کاری تخصصی است. برای همین است که توصیه می شود طراحی فضای سبز را به افراد حرفه ای در این صنعت بسپارید.

خدمات مجموعه سرخدار رویش

گروه طراحی فضای سبز موسسه سرخدار رویش دریک گرگان یکی از مجموعه های فعال در این حوزه است. طراحان مجموعه با برخورداری از دانش و تخصص/ تجربه و خلاقیت خود طراحی فضای سبز را در کارنامه خود ثبت کرده اند. برای طراحی اصولی و حرفه ای کافیست با تیم سرخدار رویش دریک تماس بگیرید.

از خدمات مجموعه می توان به مشاوره و بازدید تخصصی/ صفر تا صد اجرا و نگهداری و بازدید دوره ای در صورت تمایل کارفرما اشاره کرد.

ا

 

مراحل طراحی و اجرای فضای سبز

انواع فضاهای سبز باعث ایجاد زیبایی ظاهری محیط و طراوت آن می شوند که برای محیط زندگی انسان مزایای زیادی دارد. به صورت کلی طراحی و اجرای فضای سبز شامل چند مرحله است که برای رسیدن به یک نقشه زیبا و نتیجه مطلوب باید مراحل آن را به درستی و طبق اصول پیش برد. اجرای فضای سبز و محوطه سازی می تواند در سبک های مختلف با توجه به بودجه و موقعیت فضا، انجام شود. اجرای فضای سبز در هر فضایی بدون طراحی اولیه، باعث ایجاد یک فضای بدون نظم و آشفته می شود.

طراحی و اجرای فضای سبز یک تخصص و کار حرفه ای است که نیازمند تجربه و دانش برای اجرا است. خیلی از افراد تصور می کنند که طراحی و اجرای فضای سبز فقط با سلیقه انجام می شود. ولی این کار نیازمند رعایت قوانینی است که در نهایت نتیجه کار، رضایت بخش باشد. یکی از مهم ترین اصولی که هنگام طراحی فضای سبز حیاط یا هر محیط دیگری باید به آن توجه کرد، استفاده بهینه از فضا و مساحتی است که در دسترس داریم.

ساخت و اجرای فضای سبز به صورت کلی در هر محیطی شامل موارد زیر است

انجام بررسی های کامل قبل از طراحی

قبل از طراحی پلان و محوطه سازی ویلا یا باغ باید بررسی های کاملی از نوع خاک، جهت و میزان باد، سلیقه کار فرما، آب و هوای منطقه، نوع سازه ها، جهت و شدت نور خورشید و … انجام داد.

مشخص کردن میزان بودجه

در جلسات اول طراحی باید میزان بودجه مشخص شود. زیرا تاثیر مستقیمی بر نوع و برند مصالح، نوع گیاهان، میزان سازه های تفریحی و طراحی کلی فضای سبز دارد.

طراحی اولیه

بعد از انجام بررسی های لازم، طراحی اولیه به صورت یک بعدی و سپس طراحی سه بعدی فضای سبز انجام می شود. در این طراحی مسیر های رفت و آمد، میزان و شدت پراکندگی گیاهان، محل قرار گرفتن سازه ها و … مشخص می شود تا در هنگام روند ساخت، مشکلی پیش نیاید.

اجرای نهایی

پس از طراحی و توافق کامل بر سر نقشه فضای سبز، پروژه وارد مرحله اجرا می شود. همانطور که گفتیم در اجرای فضای سبز تجهیزات و المان های مختلفی به کار می رود.

گود برداری و خاک برداری

در این مرحله مناطقی که نیاز به ایجاد نا همواری مانند تپه یا چاله دارند، ایجاد می شود. همچنین در میحط هایی مانند استخر نیز، زیر سازی لازم انجام می شود.

لوله کشی

پس از انجام گود برداری لازم، مرحله لوله کشی برای مسیر یابی آب در قسمت های مختلف فضای سبز انجام می شود.

سیم کشی و برق کشی

نور پردازی و سیستم برق کشی برای زیبا شدن فضای سبز در شب، ایجاد روشنایی های مورد نیاز و به راه انداختن سیستم هایی مانند پمپ آب و … لازم است که باید توسط افراد حرفه ای انجام شود.

چمن کاری و کاشت گیاهان

زیبا ترین و اصلی ترین بخش فضای سبز، گیاهان و چمن آن هستند. به همین دلیل طبق طراحی از قبل انجام شده این مرحله با گیاهان مناسب انجام می شود.

ساخت مسیر رفت و آمد

با مصالح مد نظر مانند سنگ، چوب و … مسیر ها و پیاده رو ها دیزان و ساخته می شوند.

آبیاری

آب در فضای سبز برای حس نشاط، طراوت، رشد گیاهان و … یک اصل ضروری است. برای استخر، برکه مصنوعی، حوضچه، آبنما و … نیز باید سیستم آبیاری به درستی تعبیه شود. همچنین آبیاری گیاهان برای طول عمر بالا و حفظ زیبایی محیط فضای سبز، ضروری است و باید به صورت اصولی انجام شود.